De Ce Sucuri Naturale, Crude, prin presare lenta? Importanta Nestiuta a Consumului de Sucuri Naturale, Crude, nepasteurizate

De Ce Sucuri Naturale? Importanta Nestiuta a Consumului de Sucuri Naturale, Crude, nepasteurizate

de ce sucuri crude

 

De ce Sucuri Naturale, Crude, nepasteurizate?

 

Mai întâi, ce înțelegem prin Sucuri Naturale?

Prin sucuri naturale, crude, ne referim în exclusivitate la acea categorie de sucuri care sunt obținute printr-un procedeu mecanic de presare lentă la rece (exclus centrifugare sau mărunțire la viteză mare, urmată de presare), care sunt consumate proaspăt, în maxim 3-7 zile de la stoarcere (exceptie anumite retete cu continut ridicat de Vitamina C), fără a fi pasteurizate (nici prin HPP).

 

Iata 9 Benefii Cheie (de care poate înca n-ati stiut), ale consumului de Sucuri Naturale, Crude:

 

1. Contin un cod informational celular de recalibrare

Sucurile în formă crudă, nepasteurizată, pe lângă valorile lor incontestabile de natură nutrițională, enzime, vitamine, minerale, aminoacizi, antioxidanți, etc…, conțin un cod informațional celular de recalibrare. Cu alte cuvinte, conțin anumite seturi de instrucțiuni de recalibrare și de reajustare celulară. Aceste seturi de instrucțiuni sunt cel puțin la fel de importante ca și celelalte aspecte ce țin ce chimia sau biologia celulară iar, în cazul afecțiunilor, importanța lor devine vitală.

În cazul tumorilor, după cum probabil știți, celulele au tendința de a se înmulți anormal și necontrolat, ca și cum și-ar pierde programarea informațional-genetică inițială. Pe de altă parte, toate schemele de tratament „alternativ” împotriva cancerului au la bază administrarea de sucuri crude, nepasteurizate timp de cateva luni. Ei bine, în succesul de care se bucură toate aceste scheme de tratament, au un rol esențial tocmai aceste seturi de instrucțini transmise de sucurile crude celulelor corpului.

 

2. Au o puternica încarcatura bio-electrica

Sucurile crude vin la pachet cu o puternică încărcătură bioelectrică, care este esențială pentru starea de vitalitate a organismului. Este vorba despre niște curenți electrici de intensitate foarte mică, ce sunt indispensabili în efectuarea transferului informațional celular.

 

3. Sunt o Forma Superioara de Hrana

Sucurile și smoothie-urile crude sunt o formă superioară de hrană, nicidecum un moft sau vreo formă de băutură răcoritoare. Ele sunt una dintre cele mai pure forme de hrană de care putem beneficia.

 

Au Rata de Absorbție foarte ridicată

Sucurile crude consumate pe stomacul gol, au rata de absorbție în jurul valorii de 90% față de maxim 45-50 % cum e în cazul alimentelor solide. Motivul simplu de altfel, prin faptul că intestinul nu mai are de digerat toată partea grosieră a fibrelor plantelor. Da, într-adevăr și acea parte grosieră a fibrelor are rolul și rostul ei dar, vorbim aici într-un sens practic.

 

În 10 minute intră în sânge

Sucurile crude au marele avantaj de a ne energiza imediat, prin faptul că sunt absorbite foarte rapid de către organism, exact ca și în cazul alcoolului, în mai puțin de 10 minute ele intrând în fluxul sanguin. Acest aspect ne este extrem de util avem nevoie rapidă de energie sau în cazul anumitor afecțiuni în care nevoia de energizare rapidă este vitală.

 

Sunt Inlocuitori excelenti ai meselor

Sucurile Crude ne sunt foarte utile în cazurile în care suntem pe fugă, ne simțim extenuați sau pur și simplu ne este foame. Un suc sau smoothie, ne asigura necesarul energetic și nutritiv, pentru 2-4 ore.

 

4. Ne permit consumul unei varietati mai mari de vegetale si astfel absorbtia a mult mai multi nutrienti

 

Gandiți-vă o secundă, într-un pahar de 330 ml de suc verde regăsiți esența unei legături de pătrunjel, a două mâini de spanac, a trei frunze de frunze de varză kale, a două tije de apio, a doi morcovi și a două mere. Când consumați asta într-o singura zi? sau, la o singură masă?

Când ne preparăm mâncarea acasă, ne învârtim în jurul a două trei vegetale iar, legat de frunze, ne descurcăm cu ce avem la îndemână…, cu alte cuvinte, oricât ne străduim, ne limităm sever opțiunile în termeni de varietate.

 

Varietatea contează

Sucurile crude ne oferă un spectru mult mai larg de ingrediente când vine vorba de varietate. Practic, singura limită este dată de ingredientele care le găsim pe piață.

Consumul a unui singur pahar de suc pe zi ne conferă o plajă extrem de variată în termeni de ingrediente și nutrienți. Putem introduce oricâte frunze ne oferă piața, măcriș, spanac, varza kale, loboda, pătrunjel, etc…, în amestec cu superbeneficul apio, dovlecel, zucchini, varza, morcovi, mar…

 

 

5. Mai putine Pesticide si Chimicale

 

Tehnologia de stoarcere prin presare lentă, face ca pesticidele și chimicalele din ingrediente să fie eliminate o dată cu pulpa în proporție de 85-95%, sucul rămânând astfel curat.

Acest lucru este posibil datorită tendinței chimicalelor și pesticidelor de a se fixa pe partea fibroasă a ingredientelor. Astfel, când stoarcerea este efectuată prin presarea gentilă a ingredientelor, ele sunt eliminate împreună cu pulpa. În acest sens, au fost efectuate mai multe teste de laborator de către mai multe companii independente (care n-au interese în a face reclamă ascunsă unor terțe companii), prin care s-a măsurat nivelul pesticidelor din pulpă și din suc iar, rezultatul a fost mai mult decât concludent.

Mai jos, este un mic tabel cu rezultatul analizelor de laborator efectuate de către Centrul de Analize Avansate al Institutului Coorean de Științe și Tehnologie asupra sucului de varză kale folosind un storcător prin presare la viteză mică:

 

Pesticidul            Reziduu în suc (pdm)           Reziduu în pulpa (pdm)
Diazinon                         1.96                                                 12.43
Paration                          2.30                                                15.44
Triforin                           5.29                                                 13.53
Glifosfat                        17.62                                                 38.00

pdm = părți dintr-un milion

 

 

6. Focus si Claritate Interioara

 

Ceea ce mâncăm ne influențează starea de a fi

Între intestine și creier există o magistrală de legătură neuronală care ne afectează starea de a fi în moduri mult mai subtile decât suntem conștienți la momentul actual.

În intestinul subțire avem peste 100 de milioane de neuroni care recepționează în permanență informațiile de la alimentele ingerate, le transmit creierului, recepționează răspunsul și acționează ca atare, în funcție de o multitudine de parametrii de care suntem mult sau mai putin conștienți.

Astfel, calitatea, cantitatea, modul și ora la care mâncăm determină în moduri subtile felul în care ne vom simți după.

Așa cum sucurile crude conțin un cod informațional de calibrare și regenerare celulară, de fapt, tot ceea ce consumăm conține un anumit tip de informație, în funcție de procesele prin care a trecut de la materia primă până la consumatorul final.

Fiecare proces prin care trec alimentele de la ingredientele primare, la produsul finit, impregnează un anumit tip de amprentă energetic-informațională asupra mâncării.

 

De aceea, când alegem să ținem o cură de câteva zile cu sucuri crude, ne redobândim claritatea și pacea interioară. În acele momente, informațiile primite de creier de la tractul digestiv sunt exclusiv de recalibrare și reechilibrare celulară, fără tulburențe informațional-energetice distorsionate de la diverse alimente mai mult sau mai puțin procesate. Lipsa stimulilor de stres digestiv in paralel cu stimulii de recalibrare celulara, duc la restabilirea echilibrului și clarității interioare.

De Ce Sucuri Crude?
De Ce Sucuri Naturale, Crude?

 

7. Cresc Performantele Sportive

 

Sucurile din fructe sunt bogate în fructoză, care, contrar unor opinii, este benefică organismului. Fructoza este un zahăr simplu, ce nu necesită insulină pentru absorbție, are cea mai mare încărcătură energetică și reprezinta hrana perfectă pentru celulele neuronale.

Pe de altă parte, bioelectricitatea prezentă în sucuri, îmbunătățește transferul informațional celular, crescând astfel simțitor viteza de reacție. În cazul sportivilor de performanță, acest aspect extrem de benefic și de important.

 

Aminoacizi Simpli

Sucurile bogate în frunze, anumite rădăcinoase și sâmburi și semințe,  sunt bogate în aminoacizi simpli, care sunt asimilați direct de organism fără vreun consum energetic asociat cu absorbția, cum e în cazul cărnii.

 

Coenzima Q10

Mai mult, sucurile verzi sunt bogate în clorofilă, care dacă este prezentă în corp și suntem expuși la lumina soarelui (chiar și partial pentru scurt timp) are loc procesul de fotosinteză (ca și ân cazul plantelor), rezultând astfel, atenție, coenzima Q10, despre care se credea, până recent, că organismul nu este capabil să o producă singur.

 

 

8. Cresc Alcalinitatea Corpului

 

Sucurile și smoothie-urile crude (chiar și cele din fructe acide) au un efect de creștere a stării de alcalinitate a corpului, unele la nivel de tract digestiv, altele la nivel interstițial;

 

 

9. Ridica Frecventa de Vibratie

 

Totul este Energie

„Dacă vreți să aflați secretele Universului, gândiți în termeni de energie, frecvență și vibrație”.  – Nikola Tesla

„Totul în viață este energie aflată pe anumite frecvențe de vibrație” – Albert Einstein

 

Frecvența de Vibrație 

 

Fiecare atom din fiecare moleculă este într-o continuă mișcare.

Frecvența la care se produce acea mișcare este cunoscută ca fiind frecvență de vibrație.

Prin urmare, fiecare moleculă, fiecare celulă, are propria ei frecvență de vibrație.

De la fizică am învățat că dacă printr-o spirală metalică introducem un curent electric, acea spirală emite un câmp electromagnetic iar, cu cât acea spirală conține mai multe fire, cu atât intensitatea acelui câmp electromagnetic este mai mare.

Pe de altă parte, prin fiecare spirală din multitudinea de spirale care formează rețeaua noastră AND, trec niște curenți electrici de intensitate foarte mică. Astfel, toate aceste de spirale, creează de asemenea, un câmp electromagnetic.

Acest câmp electromagnetic se regăsește de asemenea în tot ceea ce este viu, inclusiv în fiecare plantă, fruct, legumă, sămânță, etc…

 

Biometrul BOVIS

Prin anii 30′, fizicianul francez Alfred Bovis (1871-1947) a descoperit o modalitate de a măsura energia diferitelor substanțe, în timp ce făcea cercetări printre marile piramide ale Egiptului.

Descoperirile lui Alfred Bovis au fost continuate și dezvoltate ulterior de Ing. Andre Simoneton care, după numeroși ani de eforturi a reușit să demonstreze ca tot ceea ce este viu în Natură emite o vibrație, o radiație specifică, măsurabilă în Angstromi (folosită în microfizică). Lungimea de undă a unui Angstrom este echivalentul a zecei milioane părți dintr-un metru.

În elaborarea cercetărilor sale, împins și de nevoia de a identifica ce alimente îi sunt benefice pentru a-și ameliora starea de sănătate, a reușit să identifice frecvența de vibrație atât a alimentelor, cât și inclusiv a ființei umane sănătoase, respectiv a celor care suferă de diverse afecțiuni.

Folosindu-se de o serie de instrumente precum aparatul Geiger, camera ionizantă Wilson, biometrul Bovis, a identificat o multitudine de aspecte esențial de a fi conștientizate de către cei cu adevarat interesați de starea lor sănătate.

 

Frecvența de vibrație a ființei umane

  • persoanele cu valorile sub 6500 A au prezente diverse afecțiuni în corp (bolnavul de cancer are frecvența de vibrație în jurul valorii de 3500 A)
  • Ființa umană sănătoasă are frecvența de vibrație în jurul valorii de 6500 Angstromi

Frecventa de Vibrație a Alimentelor

  1. Alimentele Superioare: vibrații între 6500 – 10.000 A
  2. Alimentele de Susținere: vibrații intre 3500 – 6500 A
  3. Alimentele Inferioare: vibrații sub 3500 A
  4. Alimente Moarte: – zero vibrații

 

Alimentele Superioare:

Toate fructele mature (și sucurile prin presare lentă obținute din acestea, nepasteurizate, crude, consumate înainte de a intra în procesul de oxidare), aproape toate legumele și verdețurile crude sau fierte la o temperatură nu mai mare de 70 de grade, (precum și sucurile crude prin presare lentă aferente), cerealele, făina și pâinea integrale, (exclus cerealele modificate genetic), dulciurile făcute în casă, toate fructele oleaginoase și uleiurile lor esențiale, măslinele, nucile, semințele, alunele, nucile de cocos, ouăle din prima zi.

Când fructele s-au maturat în mod corect la căldura soarelui, frecvența lor de vibrație  este maximă.

În top, se află fructele de pădure cu o frecvență de vibrație de peste 11000 de Angstromi, urmate, de fructele coapte la soare în pomi, cu frecvența de 9000 de Angstromi, fructele și frunzele verzi având frecvența de vibrație între 7500 și 6500 Angstromi.

 

Alimentele de Susținere:

Lapte proaspăt muls (după 12h undele scad la 40% iar, după 24h scad cu 90%!!!) untul normal, ouăle proaspete, mierea naturală, zaharul de trestie, vinul, uleiul de arahide și legume și verdețurile opărite.

 

Alimentele Inferioare:

Carnea fiartă, salamurile, ouăle după 15 zile de la ouat, laptele fiert, ceaiul, cafeaua, gemurile, ciocolata (excepție ciocolata raw-vegană care are frecvența de vibrație de 11000 Angstromi), pâinea albă, toate brânzeturile fermentate. Aceste alimente sunt aproape toate proteice și ajunge doar o mică deficiență a ficatului sau aparatului digestiv pentru ca ele să devină intolerabile pentru organism.

 

Alimente Moarte:

Conservele, margarinele, toate produsele de patiserie făcute cu făină albă (industrială cu amelioratori), conservanți, zahăr, preparate industrial, lichiorurile și alte băuturi alcoolice, zahărul alb rafinat.

 

Alimentele cu care care suntem cel mai compatibil din perspectiva biologică sunt cele care conțin o mare cantitate de apă (biologică), enzime și vitamine, cu alte cuvinte cele cu o încărcătură vibrațională ridicată (alimentele superioare).

Când mixăm sucul din fructe proaspăt stors, cu fructele de pădure, semințele, sâmburii și alte pulberi deshidratate din diverse superalimente, obținem licoarea cu frecvența de vibrație cea mai ridicată de pe planetă!

 

Alimentele fie ne incarca, fie ne fura energia 

 

Ieșind puțin în afara acestei complexe ecuație bio-electrico-chimică din spatele alimentației, dacă pur și simplu devenim atenți la ceea ce mâncăm și la cum ne simțim după, ni se vor releva muuuulte aspecte clar și fără echivoc. În urma consumului anumitor alimente ne vom simți revigorați și energici, în contrast cu altele, în urma cărora, ne vom simți vlăguiți, fără entuziasm și obosiți.

 

E doar o chestiune de atenție și prezență, pentru a conștientiza și diferenția „”grâul de neghină” din alimentația si din viața noastră!