Smoothie Anticelulita – LA VIE EN ROSE
Revigorant Digestiv Anticelulitic + Antiriduri Foarte Gustos
Rodie, Mere, Apă de Cocos, Mango, Kiwi, Banane, Căpșuni,
Cuișoare și Scorțisoară
Smoothie Anticelulita – LA VIE EN ROSE – nepasteurizat
- Revigorant și Energizant
- Detoxifiant și Digestiv
- Anticelulitic
- Gustos
Ingrediente: Rodie, Mere, Apă de Cocos, Mango, Kiwi, Banane, Căpșuni și Scorțisoară
Rodia
- Antiinflamatoare;
- Antitumorală;
- Ajuta la scăderea tensiunii arteriale;
- Ameliorează artrita și durerile articulare prin blocarea enzimelor care degradează cartilajul;
- Reduce considerabil riscul de boli de inimă, scade colesterolul, previne formarea cheagurilor de sânge și astfel a accidentului vascular cerebral și a infarctului miocardic;
- Ajută la combaterea infecțiilor bacteriene și fungice, benefică și în cazurile de paradontoză și gingivită;
- Îmbunătățește memoria, reduce riscul îmbolnăvirii cu Alzheimer;
- Combate anemia datorită conținutului de fier;
- Ajută la pierderea în greutate, benefică în curele de slăbire.
Mărul
- Echilibrează balanța dintre bacteriile „bune” și „rele” din intestin;
- Protejează colonul;
- Bogat în fier, reduce anemia;
- Reduce glicemia;
- Crește puterea de concentrare și agerimea mentală.
Căpșunele
- Au efect antibiotic, bactericid, antiinflamator, tonic, nutritiv, remineralizant;
- Alcalinizează sângele şi reduc colesterolul;
- Ajută în tratarea reumatismului, afecţiunilor renale, gutei, constipaţiei, problemelor hepato-biliare și a eczemelor;
- Sunt bogate în acid folic, fiind recomantate femeilor însărcinate sau celor care îşi doresc o sarcină.
Banana:
– sustine scaderea tensiunii arteriale; studiile au demonstrat ca unul dintre elementele care ajuta la mentinerea unui nivel optim, sanatos, a tensiunii arteriale este potasiu, iar bananele sunt bogate in potasiu. Acesta ajuta la degajarea tensiunii din artere si vene, astfel ca sangele sa poata curge usor prin organism si sa oxigeneze organele, sporindu-le calitatea activitatii lor. Fibrele pe care le contine banana ajuta la eliminarea colesterorului din artere si vasele de sange si, astfel, detensioneaza sistemul cardiovascular.
– poate ajuta in astm; in 2007, Institutul National de Cardiologie si Pneumologie din Marea Britanie a desfasurat un studiu, concluzionand ca bananele pot proteja copiii in ceea ce priveste tusea si alte simptome asociate astmului
– ajuta in problemele de constipatie, datorita cantitatii de fibre pe care o contine. De asemenea, bananele ajuta si in tratarea unor afectiuni ale stomacului
– ajuta in problemele de diabet; se spune ca pectina prezenta in banane poate ajuta diabeticii in ceea ce priveste toleranta la glucoza. O banana asigura cam 3 grame de fibre alimentare, benefice atat in cazul diabetului de tip 1, cat si de tip 2. In cazul diabetului de tip 1, aceste fibre ajuta la scaderea nivelului glucozei din sange, iar in cazul diabetului de tip 2, ajuta la imbunatatirea nivelului glucozei din sange.
– ajuta memoria si imbunatateste dispozitia; triptofanul – unul din cei 8 aminoacizi esentiali – si antioxidantii – cum este dopamina – pe care banana ii contine, joaca un rol vital in imbunatatirea dispozitiei si memorie. In plus, magneziu ajuta la relaxarea muschilor, iar vitamina B6 ajuta la un somn de calitate.
– ajuta in anemie; bananele contin mult fier, ajutand la tratarea anemiei. De asemenea, bananele contin si cupru, acesta fiind un element important in ceea ce priveste generarea celulelor rosii.
– ajuta la pierderea kilogramelor nedorite; o banana are doar 90 de calorii. Contine mule fibre si este usor de digerat. Nu contine lipide si este satioasa.
– ajuta la intarirea oaselor; prezenta prebioticului fructo-oligozaharida din banane reprezinta o bacterie buna pentru tractul digestiv, care intensifica absorbtia mineralelor si a nutrientilor. Se spune ca bananele ajuta si la absorptia calciului.
– are proprietati anti-inflamatorii;
– imbunatateste calitatea vederii; bananele, care multe alte fructe, sunt foarte bogate in antioxidanti si carotenoide, cat si un amestec de minerale care pot ajuta, substantial, sanatatea ochilor. S-a demonstrat ca riscul dezvoltarii unor boli ale ochilor, cum ar fi degenerare maculara, glaucoma, nictalopia, poate fi minimizat prin consumul normal de banane si alte fructe asemanatoare.
– ajuta la cresterea in greutate; consumate cu lapte, bananele pot ajuta la cresterea rapida in greutate. Fiind usor de digerat, se pot consuma cate 5-6 banane pe zi, pe langa mesele obisnuite, astfel adaugandu-se aprox 500 calorii. Ofera energie instant, bananele fiind preferatele sportivilor.
– au proprietati antiulcerogene si anti-acide;
– previn unele afectiuni renale, sustinand urinarea si eliminarea toxinelor acumulate in organism.
Apa de cocos
Apa de cocos ofera numeroase beneficii pentru sanatate, inclusiv rehidratare, pierdere in greutate, remediu pentru afectiuni ale sistemului digestiv, hipertensiune, scaderea colesterorului si protectia inimii.
Unul din numele date cocotierului este “pomul care indeplineste toate dorintele”, deoarece aproape toate partile lui au folosinte benefice.
Apa de cocos contine energie, proteine, lipide, carbohidrati, glucoza si fibre. Continutul de minerale include calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, cupru, mangan si seleniu. Vitaminele continute sunt B6, C, E, K, tiamina, riboflavina, niacin, acid pantotenic si acid folic.
Apa de cocos are proprietati antimicrobiene; contine peptide, care au eficienta in distrugerea bacteriilor gram pozitive si gram negative. Deci, consumul de apa de cocos este foarte util in combaterea infectiilor.
Apa de cocos este foarte buna pentru sanatatea inimii. Fiind eficienta in mentinerea colesterolului sub control, si inima si aorta va avea nivel scazut de colesterol, astfel determinand insanatosirea inimii si reducerea riscului de infarct.
Un al beneficiu al consumului de apa de cocos (1-2 pahare/zi) se refera la scaderea tensiunii arteriale.
Are proprietati hepato-protective, fiind un aliment grozav pentru ficat. Contine antioxidanti, cu potential de diminuare a nivelului multor toxine din ficat.
Apa de cocos detine proprietati diuretice, fiind extrem de util in afectiunile urinare.
Studiile au demonstrat ca apa de cocos tanar este foarte benefica pentru perimenopauza sau terapia de inlocuire a hormonilor. De asemenea, are proprietati deosebite in vindecarea ranilor.
MANGO
Fructele de mango contin o abundenta de vitamine, minerale si antioxidanti. De multi ani, mango a fost consumat pentru ameliorarea problemelor de stomac. Asemanator cu papaya, mango contine anumite enzime care actioneaza ca un balsam pentru stomac. Contine multe fibre; asadar, consumul unui fruct pe zi va trata constipatia si simptomul colonului iritabil.
Conform credintelor indiene, mango simbolizeaza viata (este fructul national al Indiei) si este utilizat in aproape toate ritualurile sacre.
Fructele de mango sunt o sursa excelenta de fibre si vitamina B6, A, C, E si K. Sunt bogate in minerale: potasiu, magneziu si cupru.
Fructele de mango pot fi consumate drept remediu pentru hipertensiune.
Antioxidantii pe care-i contine, neutralizeaza radicalii liberi din organism si ajuta in preventia bolilor cardiace, imbatranirii premature, a cancerului si a multor alte boli degenerative.
Consumul de mango, simplu sau adaugat la diverse retete, poate fi un mod foarte usor de-a castiga kilograme, daca acest lucru se doreste; 150g de mango are in jur de 85 calorii, care pot fi urgent absorbite de organism.
Enzimele prezente in mango ajuta digestia, fiind de un real folos in indigestie si excesul de aciditate.
Fructele de mango sunt bogate in fier, fiind astfel folositoare persoanelor care sufera de anemie si femeilor insarcinate. Contin multe vitamine, cum ar fi vitamina C, B6 si acid folic, nutrienti vitali pentru mentinerea si imbunatatirea functionarii creierului si sistemului nervos, in general.
Desi mult timp a existat mitul ca, datorita gustului dulce si continutului ridicat de carbohidrati, persoanele cu diabet trebuie sa evite consumul de mango, studii mai recente au evidentiat faptul ca acesta contine un compus numit mangiferina, conferind acestui fruct proprietati antidiabetice, antihiperlipidemice si antiaterogenice.
KIWI
Kiwi ofera sanatatii noastre numeroase beneficii. Se poate mentiona aici sanatatea cardiovasculara, sanatatea pielii, atenuarea riscului de insomnie, protectie impotriva unor tipuri de cancer, degenerare maculara si diabet. Datorita flavonoidelor pe care le contine, kiwi ajuta in timpul perioadei de sarcina, cat si la absorbtia fierului. Pe langa proprietatile anti-microbiene pe care le ofera, kiwi poate sa apere organismul impotriva mai multor agenti patogeni si intareste sistemul imunitar.
Kiwi reprezinta o sursa excelenta de vitamina C, A, acid folic, vitamina E si K. Include cantitati importante de potasiu, calciu, magneziu si fosfor, plus antioxidanti si fibre.
Kiwi poate reduce simptomele astmului. Imbunatateste functionarea plamanilor si previne respiratia suieratoare la copii. Contine fibre, astfel ajuta digestia si sustine sanatatea intestinala. Extractul de kiwi sustine productia de acid lactic, blocheaza dezvoltarea bacteriei Escherichia Coli, Staphylococcus aureus si Staphylococcus pyogenes, si sustine sanatatea digestiva.
Un studiu comparativ realizat pentru kiwi, portocale si grapefruti a demonstrat ca fructele de kiwi contin proprietati antioxidante mai puternice decat celelalte. Are potentialul de-a proteja ADN-ul celulelor impotriva oxidarii cauzate de radicalii liberi, astfel minimizand riscului de inflamatii si boli.
Kiwi are un index glicemic scazut, fiind, astfel, potrivit pentru consumul diabeticilor.
Acest fruct gustos are potentialul de-a reduce riscul de coagulare a sangelui, cu conditia sa fie consumat zilnic. Acest efect fibrinolitic asupra vaselor de sange previne riscul dezvoltarii tromboemboliei si a bolilor cardiace, cum este ateroscleroza.
Compusii bioactivi prezenti in fructele de kiwi ajuta la scaderea tensiunii arteriale, astfel, dimueaza riscul aparitiei unor probleme cauzate de tensiune ridicata, cum ar fi atacul de cord si infarctul. Reduc trigliceridele.
Kiwi, fiind o sursa bogata de luteina si zeaxantina, este recomandat pentru sanatatea ochilor. Aceste componente mentionate, alaturi de vitamina A, protejeaza ochii impotriva dezvoltarii cataractei, degenerare maculara si alte afectiuni ale ochilor.
Consumul de kiwi este recomandat si pentru pierderea in greutate, deoarece are putine calorii si multe fibre solubile, care determina satietate si reduce senzatia de foame.
Medicina traditionala chinezeaza crede in eficienta fructelor kiwi in ceea ce priveste vindecarea mai multor tipuri de cancer, cum ar fi cel de colon, ficat, mamar, stomac si plamani.
Fructele de kiwi contin o peptida kissper, care incetineste evolutia fibrozei chistice.
De asemenea, kiwi este des utilizat pentru prepararea unor produse antimicrobiene menite sa reduca dezvoltarea si rezistenta agentilor fungici si bacterieni.
Prezenta mineralelor din kiwi ajuta la neutralizarea aciditatii din stomac, reducand disconfortul si greata pe care aceasta o cauzeaza.
SCORTISOARA
Cele mai impresionante beneficii oferite de scortisoara se refera la potentialul acesteia de-a preveni cancerul, de-a tine sub control diabetul, de-a oferi protectie impotriva infectiilor fungice si bacteriene; intensifica activitatea creierului, previne afectiunile cognitive, imbunatateste digestia si intareste sistemul imunitar.
Scortisoara a fost mentionata in scrierile literare clasice de mii de ani, de pe vremea Egiptului antic, fiind foarte utilizata si cunoscuta pe toate continentele. Acest condiment este folosit indiferent de beneficiile pe care le ofera dar, totusi, sa vedem care ar fi acestea, cu precadere in relatie cu anumite afectiuni.
Unul din beneficiile extrem de cunoscute ale scortisoarei este legat de controlul glicemiei. Atunci cand se adauga in mancare, scortisoara are potentialul de-a incetini procesul de golire al stomacului, la fel cum se intampla atunci cand consumam zaharuri simple din carbohidrati principali. Ajuta la echilibrarea nivelului de glucoza, prevenind fluctuatiile acesteia; scortisoara poate fi consumata ca masura de preventie, cat si ca tratament eficient al diabetului.
Exista multe studii care au demonstrat ca scortisoara este un adaos alimentar puternic pentru toti cei care doresc sa-si minimizeze riscul de-a dezvolta cancer. Exista doua substante prezente in extractul de scortisoara, si anume aldehida cinamica si aldehida cinamila, care pot, in mod activ, sa previna evolutia cancerului.
Scortisoara, potasiul, anumite alimente si remedii pot intensifica concentrarea si agilitatea mentala. Exista o legatura chimica intre creier si mirosul/aroma de scortisoara, demonstrat prin cresterea activitatii cognitive. Daca va doriti o impulsionare a mintii, consumati un mic dejun cu multa scortisoara sau suplimente cu scortisoara si vedeti cat de “repede va merge mintea”!
Si sanatatea oaselor are de castigat de pe urma consumului de scortisoara, deoarece contine mult magneziu care, alaturi de calciu, ajuta la prevenirea osteoporozei.
Nu exista un tratament cunoscut pentru dementa sau Alzheimer dar, aportul de scortisoara-capsule, poate stimula crearea unor noi cai neurale si cresterea abilitatii cognitive.
Efectele antioxidante ale scortisoarei se refera la neutralizarea radicalilor liberi din organism si, prin urmare, la imbunatatirea sanatatii inimii si preventia bolilor cronice. Si fibrele pe care le contine scortisoara pot ajuta sanatatii inimii prin reglarea nivelului de colesterol.
Scortisoara macinata contine o anumita cantitate de fibre alimentare, foarte utile sistemului digestiv, imbunatatind digestia si prevenind constipatia, balonarea si ulcerul gastric.
Scortisoara a fost utilizata, de secole, ca agent de conservare a mancarii, deoarece poate preveni dezvoltarea patogenilor daunatori. Are calitati naturale antibacteriene si antifungice si “de incalzire”, fiind recomandata in tratarea racelii si gripei. Aceasta proprietate “de incalzire” reduce febra si previne instalarea pneumoniei sau frisoanelor in caz de bronsita.
Informații suplimentare
Greutate | Nu se aplică |
---|---|
Selecteaza Gramajul: | 250 ml, 330 ml, 500 ml |
Related products
Latest products
Product categories
Products
-
Tort Apple Crumble
220,00 lei – 440,00 lei
-
-
Cura de Resetare Metabolica Nutritionist Iuliu Ciupe-Vaida
990,00 lei
-
-
Pasta de Susan (Tahini)
22,00 lei
-
-
Unt de Cocos Organic, Integral
27,00 lei
-
-
Unt de Caju Natural 100 %
42,00 lei
-